Slider

Midt i naturen

Vestjyllands Højskole ligger i Velling lige syd for Ringkøbing. Om dagen har vi udsigt udover Ringkøbing Fjord, og om natten kan vi se Nr. Lyngvig Fyr, som venligt blinker til os ovre fra klitterne ved Hvide Sande. Der er ca. 12 km til Vesterhavet.

Højskolen ligger uden for byen, så når du går ud gennem døren, går du ud i naturen. Vi har en stor grund med dejlig have og mange læsteder. Dertil kommer vores økologiske forsøgs- og besøgshave Forundringens Have, som også er sansernes have. Se www.forundringenshave.dk 

Det er muligt at leje cykel på højskolen i sommerperioden, så du nemt kan komme rundt i lokalområdet, til fjorden og Ringkøbing.

Hvis du skal med offentlig transport til højskolen, er der gode forbindelser til Ringkøbing:

  • Der kører en X-bus fra Århus via Silkeborg og Herning 7-10 gange i døgnet.
  • Ringkøbing Station ligger på togbanen mellem Esbjerg og Struer, og der kører tog i timedrift både nordfra og sydfra. Kommer du fra Sjælland kan du køre med tog hele vejen med skift i Esbjerg. Den bedste forbindelse er dog ofte med toget til Herning og derfra køre med X-bus til Ringkøbing.

Tilmelder du dig et af vores korte højskolekurser, vil du ca. 4 uger før kursusstart modtage praktiske oplysninger, hvori vi beskriver de de bedste rejsetider med offentlig transport.

Essential SSL