Slider

Sansernes køkken

Maden på Vestjyllands Højskole er et besøg værd i sig selv. Det får vi at vide igen og igen af de mange, der kommer i huset sommer og vinter. Hver dag året rundt tryller de grønne kokke råvarerne om til velsmagende retter, der også giver inspiration til øjet.

Råvarerne i køkkenet er primært økologiske og grøntsagerne kommer ind i grovkøkkenet med jord på og det hele. Så retterne er tilberedt med kortest afstand fra jord til bord. Det betyder også, at vi hellere køber en hel lokal ko, som har gået i løsdrift på en eng lige i nærheden end udskæringer fra økologiske køer fra et stort slagteri. Vi bestemmer på denne måde selv, hvordan vi gerne vil have den skåret op.

Filosofien i køkkenet er, at maden skal være økologisk, velsmagende og smuk at se på. Samtidig må der gerne eksperimenteres med nye sammensætninger af smagsnuancer, så det bliver en oplevelse at spise hver dag.

Madkunstnerne vil meget gerne nå længere ud end til kursister, elever og gæster på højskolen, derfor har de udgivet 4 kogebøger - de to første er dog udsolgt fra forlaget. De sidste to "Køkkenets favoritter" og "Flere favoritter" kan købes på højskolen eller bestilles på tlf.: 9675 3777.

Køkkenet har fået tildelt det økologiske guldmærke, hvilket betyder 90-100% af vores råvarer er økologiske!

Velbekomme!

Essential SSL